Izvoarele de ape minerale din Sângeorz-Băi. Beneficii

by riluri

Cu zeci de ani în urmă, stațiunea Sângeorz-Băi era printre cele mai căutate stațiuni balneare din România. Pe lângă oamenii obișnuiți, dornici de o cură de sănătate, dar și de câteva zile de relaxare într-o atmosferă de munte, aici veneau și oamenii importanți ai țării, de la cei politici până la oamenii de cultură.

De cele șapte izvoare de apă minerală din Sângeorz-Băi își legau speranțele de însănătoșire cei care sufereau de boli digestive, de afecțiuni hepatice și ale bilei, de probleme legate de nutriție și chiar cei care sufereau de boli respiratorii. Pe lângă beneficiile asupra sănătății, stațiunea balneară Sângeorz-Băi devenise însă și un loc teribil de șic în care să vii și să te ocupi de trup, cât și de suflet.

Astăzi, în stațiunea balneo-climaterică mai funcționează izvoarele 1, 2, 3, 4 și 9 cu apă minerală carbogazoasă. Sunt amplasate în jurul parcului din Sângeorz-Băi, la interiorul unor chioșcuri închise cu sticlă, ușor de recunoscut după combinația de culori alb-roșu a construcției. Izvoarele minerale din Sângeorz-Băi au calități curative, dar așa cum e menționat pe tăblițele de marmură ce expun compoziția chimică, aceste ape trebuie folosite numai la indicația medicului.

Știați că izvoarele de ape minerale din Sângeorz-Băi sunt cele în jurul cărora s-a dezvoltat stațiunea noastră? Inițial se numeau Băile Hebe, datorită proprietăților apelor, apoi, pe măsură ce stațiunea a crescut în jurul lor, ea a ajuns să dea numele izvoarelor minerale.

Articole similare

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Sunt de acord